Siirry sisältöön

Portfolion toteuttaminen tekoälyn avulla

Tervetuloa tutustumaan projektiini! Tämän projektin päätarkoituksena oli tutustua erilaisiin tekoälytyökaluihin ja hyödyntää niitä portfolion toteuttamisessa.

(Adobe Firefly:n generoima kuva)

 

Valmistun pian, ja työnhaku alkaa olla ajankohtaista. Halusin ensimmäistä kertaa toteuttaa portfolion, jossa esittelen työnäytteitäni, ja hyödynsin sen tekemisessä erilaisia tekoälytyökaluja. Valitsin työnäytteiksi keskeisimpien opintojaksojen aikana tehtyjä tuotoksia. Hyödynsin portfoliossa tekstipohjaisia sekä kuva- ja videopohjaisia tekoälytyökaluja, koska ne sopivat tämänkaltaiseen työhön parhaiten.

 

Portfoliossa hyödynnetyt tekoälytyökalut:

  • Wixin AI-kuvageneraattori
  • Adobe Firefly AI-kuvageneraattori
  • Copilot AI-kuvageneraattori
  • SDXL AI-kuvageneraattori
  • ChatGPT tekstipohjainen AI-generaattori
  • Copilot tekstipohjainen AI-generaattori
  • Lumen5 –AI-videogeneraattori

Työn tavoitteet

Päätavoitteeni tälle projektille oli oppia tekemään portfolio tekoälyn avulla. Lisäksi halusin oppia syöttämään hyviä komentoja ChatGPT:lle, jotta portfoliosta tulee toivotunlainen. Tavoitteenani oli myös tutkia ja ymmärtää, mitä muita tekoälytyökaluja portfolion tekemisessä voi hyödyntää kuin ChatGPT:tä.

Projektin päätteeksi syntyi tiivis portfolio, jossa on tekoälyn generoimaa sisältöä, jota olen muokannut tähän kontekstiin sopivaksi. Tutustuin projektin aikana suomalaisen viestintätoimiston tekemään laajaan kehotemuotoiluoppaaseen, josta poimin paljon vinkkejä ChatGPT:n komentojen syöttämiseen. Löysin projektin aikana useita kymmeniä tekoälytyökaluja, joita voidaan hyödyntää portfolion tekemisessä ja markkinoinnin työssä. Valitsin kiinnostavimmat ja (ilmaiset) työkalut, ja lähdin testaamaan niitä.

Opit ja oivallukset

Opin projektin aikana paljon eri tekoälytyökaluista ja niiden käytöstä markkinoinnissa (työskentelen markkinoinnin parissa). Tekoälytyökalujen käyttö vaatii harjoittelua, jotta niistä saa haluamansa hyödyn. Projektin suurimpana haasteena olivat rajoitetut ilmaisversiot, mutta testaus oli silti mielenkiintoista. Erityisesti Lumen5-videotyökalu teki vaikutuksen. Opin myös käyttämään Wix-sivustoa, jolla tein portfolion. Koen, että tekoälytyökalut nopeuttavat ja tehostavat työskentelyä sekä laajentavat osaamistani.